de voedingsfactor

Gezond ouder worden

              Het is nooit te laat om te beginnen met gezond ouder worden… Welke voeding en leefstijl zorgen ervoor dat jouw kans op b.v. hart- en vaatziekten, diabetes, dementie en sommige soorten kanker veel kleiner wordt? Hoe kun je veroudering van je lichaam vertragen?

Gezonde darmen

              De gezondheid van je darmen en darmflora bepaalt voor een groot deel hoe gezond je bent en blijft. Het bepaalt mede je gewicht, hoe je je mentaal voelt en of je laaggradige ontstekingen hebt in je lichaam. Laaggradige ontstekingen betekenen een continue, lichte activatie van ons immuunsysteem. Waarschijnlijk ligt dit mechanisme ten grondslag aan vrijwel al onze welvaartsziektes. Daarom zal een Voedingsfactoradvies altijd gericht zijn op gezonde darmen.

Dieet?

              Bij de Voedingsfactor geen calorieën tellen of heel weinig eten. Veel diëten zijn erg ongezond en geven je honger waardoor je weer snakt naar snacks.  De focus ligt op een nieuwe manier van eten die je de rest van je leven vol kunt houden. En natuurlijk moet het lekker zijn!

Leefstijlaanpak hormonale klachten

              Hormonen zijn boodschappers van het lichaam en hebben invloed op hoe gezond we zijn en hoe we ons voelen. De meeste mensen denken bij hormonen aan typisch vrouwelijke klachten zoals menstruatieklachten en de overgang. Maar denk ook bijvoorbeeld aan schildklierklachten, slaapproblemen, insuline gerelateerde klachten en stress. Het mooie is dat je klachten een aanwijzing zijn voor welke hormonen bij jou uit balans zijn. Zo kan de aanpak van de Voedingsfactor zich richten op wat jij nodig hebt om je beter te voelen.

Welke voeding past bij jou?

              Wat is gezonde voeding? Dit hangt af van wat jij nodig hebt! En wat jij verteren en verdragen kunt. En natuurlijk ook van wat jij lekker vindt 😉 Daarom krijg je bij de Voedingsfactor een persoonlijk advies wat bij jou past!

Complete leefstijl 

             Ook al eet je nog zo gezond, als je veel stress hebt en een zittend leven heeft je lichaam het zwaar. Daarom helpt de Voedingsfactor jou ook om gezond te bewegen en ontspannen.